În câmp la Agriplanta. Cu fermierii, prin noroi

Agriplanta

Cât interes stârnește agricultura în timpul dezbaterilor pentru alegerea unui nou Parlament European, deci și a unei noi comisii de agricultură și dezvoltare rurală? Prea puțin.

Cu unele accente în dezbaterea publică din România, de exemplu, în plan comunitar subiectul pare a nu fi existat. Agricultura a lipsit aproape total din campania electorală pan europeană

Este adevărat că în plan național referirile la sectorul agricol nu au lipsit, ba chiar i-au înecat pe fermieri și pe țărani în promisiuni de mai bine. Unii analiști sunt deja de părere că dacă toate anunțurile se vor transforma în acțiuni legislative finanțate, atunci agricultura românească ar putea deveni domeniul cu una dintre cele mai mari alocări de la buget.

În acest timp, lângă București, în câmp la Fundulea, a fost o nouă ediție a târgului Agriplanta. Fermierii se arătau mai puțin impresionabili și spuneau că promisiuni au tot auzit, iar ei știu ce au de făcut dacă sunt lăsați în pace. Să spunem că la Agriplanta au fost și premiere – o prezentare și o dezbatere națională despre irigații și o alta despre viitorul liceelor agricole. Emisiunea Rural a fost parte a discuțiilor de la Agriplanta.