Facem 250 de centre pentru tineri la sate (Alexandru Potor)

Vrem să facilităm accesul la resurse financiare pentru tinerii din zonele cele mai puţin favorizate

Încercarea autorităților de a aduce din nou tineri în satele din România nu prea dă rezultate pentru că lipsurile în rural sunt mai mari decât oportunitățile.

În ciuda sumelor generoase cheltuite, bani europeni sau de la bugetul național, prea puțini tineri aleg să înceapă o afacere la sat. Fie nu au acces la proprietate, fie la finanțare sau chiar lipsește infrastructura, așa că rezultatele sunt modeste. De aceea, Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, își propune să pună la punct 250 de centre de tineret în România, care să funcționeze de fapt ca niște centre de consiliere și consultanță, inclusiv să îi învețe pe tineri să pună la punct o afacere.

În emisiunea Rural, președintele federației, Alexandru Potor, a explicat că organizația își propune să vină cu proiecte dedicate şi în acelaşi timp să faciliteze accesul la resurse financiare naţionale şi europene pentru tinerii din zonele cele mai puţin favorizate. Este vorba de viitoare proiecte de business pentru tineri în mediul rural şi forme de asociere a acestora, spune Alexandru Potor.