Hrana omenirii - Hrana viitorului. Cum o producem, la ce preț, cu ce costuri pentru mediu?

Constantin Rudnițchi și invitații la dezbaterea "Hrana omenirii - Hrana viitorului. Cum o producem, la ce preț, cu ce costuri pentru mediu?" în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universitatății „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi

Războiul din Ucraina, dezechilibrele naturale, schimbările climatice, obiectivele de mediu europene – sunt doar câteva dintre lucrurile care vor influența sectorul agricol și implicit produsele alimentare. Hrana nu este doar ceea ce avem în farfurie. Ea trebuie privită pe întreg lanțul de produs. Pentru a înțelege cum va arăta hrana viitorului, trebuie să privim lucrurile prin prisma fermierilor, a procesatorilor și chiar a comercianților.

De aceea, este esențial să ne întrebăm: cum ar putea arăta meniul nostru zilnic?, cât va costa și cât de accesibilă va fi hrana viitorului?, care este rolul cercetării universitare și instituționale în ceea ce privește alimentele care se vor consuma în anii următori?

Vom răspunde la toate aceste întrebări în cadrul dezbaterii „Hrana omenirii - Hrana viitorului. Cum o producem, la ce preț, cu ce costuri pentru mediu?” organizate la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, alături de invitații noștri:

• Prof. Univ. Dr. Gerard Jităreanu, rector al USV Iaşi

• Prof. Univ. Dr. Valeriu Cotea, Facultatea de Horticultură, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice

• Șef lucr. dr. Marius Mihai Ciobanu, Facultatea de Agricultură • Prof. Univ. Dr. Florin Stănică, prorector al USAMV București, Membru corespondent al Academiei Române

• Adrian Cureniuc, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice

• Marian Zăncianu, chef

• Vasile Lungu, fermier • Gabriel Paul Ioan, Fabrica de Fum

• Cecilia Țugulia, Magazia Morăriței

• Cristian Stoica, fermier, membru în Consiliul director al Asociației Grânarii Iași

• Genoveva Cojocaru, Uleiurile Zorian.