AcasăEmisiuneDificultăți majore pentru industria cărnii de porc

Dificultăți majore pentru industria cărnii de porc

Industria cărnii de porc din România se află într-o situația critică. Importurile sunt masive, pesta porcină africană este în continuare prezentă, iar normele de biosecuritate nu sunt adaptate la realitatea spațiului rural. Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) explică problemele de care se lovește industria, dar arată și că anual, 2 milioane de porci se vând în România fără fiscalizare.

De la Bruxelles, corespondența Mihaelei Gherghișan arată care sunt temele europene importante în materie de bunăstarea animalelor, în special în sectorul de creștere și abatorizare a porcinelor.

Invitați: Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Anca Marcu, director executiv al cooperativei agricole Lunca Someșului din județul Cluj.

Reportaje

Emisiuni

Galerii Foto

Articole Similare