În Uniunea Europeană, în fiecare zi sunt scoase din circuitul agricol 275 de hectare, anunță comisarul Dacian Cioloș. Pe de altă parte, aproape jumătate, mai exact 45% din terenurile utilizate în agricultură, au probleme de degradare. În aceste condiții, e evidentă preocuparea Comisiei Europene pentru agricultura de tipul ”bio”, care să păstreze cât se mai poate nealterate terenurile disponibile.
Intenția de tranformare a agriculturii europene într-una cât mai ”verde” este susținută cu multe milioane de euro. Există programe europene care stabilesc subvenții agricole mai mari pentru fermierii care practică agricultură de tip bio sau eco.
Rezultatele sunt însă destul de modeste la ora actuală, poate și din cauza costurilor mari pe care le presupune acest tip de activitate. În emisiunea ”Rural” din 09 iunie discutăm despre ”agricultura verde”față în față cu cea tradițională, în care sunt acceptate substanțele chimice.
Invitați sunt Avraham Marian Cioceanu, președintele asociației BIO România, Alice Constantin, fermier în domeniul legumicol din Fierbinți, Ialomița, și de la Bruxelles, corespondentul RFI Mihaela Gherghișan.