Producem mult, avem de toate, vindem puțin și ieftin

Anul acesta s-a vorbit foarte mult de digitalizare, inclusiv în zootehnie, și agricultură inteligentă

Fermierii persoana fizică autorizată și cei cu întreprinderi individuale, radiați de la Registrul Comerțului, au posibilitatea solicitării reînregistrării și autorizării funcționării, anunță Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

Fermierii cu PFA și II radiate riscă să piardă atât subvențiile APIA, cât și fondurile europene contractate. Aceste forme de înregistrare, PFA și II, care au fost radiate din oficiu, au posibilitatea solicitării înregistrării în registrul comerțului și a autorizării funcționării la oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale sau, după caz, prin intermediul birourilor de asistență și reprezentare constituite la nivelul primăriilor.

Recomand tuturor beneficiarilor noștri aflați în această situație să se informeze prin intermediul colegilor din cadrul structurilor teritoriale ale Agenției, cei care cunosc toate procedurile și care vor oferi sprijinul necesar reglementării acestor cazuri. Precizăm faptul că beneficiarii PNDR se pot reautoriza cu păstrarea denumirii anterioare și a codului unic de înregistrare, solicitare care trebuie menționată în mod expres în cererea de înregistrare. Ulterior, vor fi semnate acte adiționale la nivelul Oficiilor Județene și Centrelor Județene ale Agenției”, anunță Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Solicitarea noii înregistrări în registrul comerțului se face prin completarea unui formular tipizat, după rezervarea denumirii firmei. De asemenea, există posibilitatea să se solicite îndreptarea erorii materiale referitoare la denumire în cazul în care pentru rezervare s-au  folosit elemente distincte față de denumirea anterioară. Operațiunile amintite se realizează fără plata vreunei taxe.

Acestea sunt doar o parte din chestiunile dezbătute în emisiunea Rural, realizată la Cluj, la ediția aniversară a târgului Agraria.