Mai primesc sau nu fermierii români Sprijinul Cuplat în Zootehnie?

Comisia Europeană pune întrebări autorităților de la București în legătură cu plățile acordate în cadrul așa numitului ”Sprijin Cuplat în Zootehnie”. Situația ar putea fi lămurită pe 8 februarie, când, la Bruxelles, oficiali din MADR vor discuta ce se întâmplă cu sprijinul cuplat aferent anului 2016.
Pentru anul trecut, fermierii au depus deja cereri unice în primăvara anului 2016. După informațiile apărute în ultima vreme în spațiul public, cei care au ales această schemă de plată pe cererea unică își pun acum întrebarea dacă vor mai primi banii din așa numitului ”Sprijin Cuplat în Zootehnie”.

Dincolo de demersurile autorităților din Ministerul Agriculturii, fermierii cer lămuriri urgente, iar unii vor să le caute chiar la Bruxelles. Așa că unii fermieri au de gând să meargă chiar la Comisia Europeană. Unul dintre cei care plănuiesc acest demers este Costel Caraș, liderul Uniunii Agricultorilor Români.

Din dorința fermierilor de a înțelege mai bine în ce lume trăiesc, Uniunea Agriculturilor Români intenționează organizarea unei vizite la Bruxelles. Se va vizita Muzeul de Istorie Europeană din Bruxelles, Parlamentul European și Comisia Europeană”, a anunțat fermierul Costel Caraș, inițiatorul UAR.

Pentru a afla detalii chiar de la sursă, discutăm cu Costel Caraș, iar pentru mai multă precizie în această chestiune avem informații de la corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghișan.