Păstrați subvențiile directe pentru fermieri (?)

Combina la recoltat intr-un lan de grau

Subvențiile directe ale fermierilor europeni după 2020 este unul dintre subiectele aduse în atenție de grupul țărilor de la Vișegrad și impuse pe agenda miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană, reuniți la Bruxelles. A fost o primă discuție concretă despre nevoia ca ele să fie cât mai puțin reduse.

Pe lângă negocierile legate de subvențiile directe, 14 state europene, între care și România, au semnat, tot la Bruxelles, o declarație cerând reintroducerea pe scară largă în Europa a culturilor de soia și alte plante folosite drept hrană în domeniul zootehnic. Corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghișan, a discutat acest subiect cu Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Și tot în emisiunea de astăzi discutăm despre un ghid care ar urma să vină mai mult în ajutorul celor din legumicultură.

Ce profit aduce cultura roșiei în România” este primul dintr-o serie numită AgroTrends, dedicat culturii autohtone de tomate, un ghid ce oferă o analiză completă a acestui domeniu de activitate. Invitat în studioul emisiunii Rural este Mirela Scarlat, autoare a ghidului.

 

 

Emisiunea Rural din 17 iulie 2017 by RFI Romania