Daniel Guzu este un om de afaceri cunoscut mai bine prin firmele din domeniul chimic și materialelor de construcții, dar și cu implicații financiare puternice în agricultură. Trei milioane de euro îi vin din sucurile produse sub brandul ”Ana are“ şi vinurile Casa Panciu.
Brandul a fost lansat în 2012 şi realizează în principal sucuri din fructe şi dulceţuri. Produsele realizate în fabrica lui Daniel Guzu în localitatea Ţifeşti, judeţul Vrancea, sunt comercializate în reţelele internaţionale de magazine, dar şi în câteva lanţuri de magazine locale.
În zona Panciu din Vrancea, antreprenorul are circa 120 de hectare cu viţă-de-vie, cu fetească neagră, cabernet sauvignon, fetească regală sau muscat ottonel.
În continuare discutăm despre acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada, aflat se pare în pericol de a fi blocat. Belgia este prima și deocamdată singura țară din spațiul comunitar care se opune oficial acordului cunoscut sub abrevierea CETA. Acest acord, care ar fi trebuit semnat de cele două părți în 27 octombrie la Bruxelles, a fost respins recent de unul din parlamentele din Belgia, anume de cel valon.
Regiunea valonă anunță astfel că nu va ratifica CETA, prin urmare și la nivel federal ratificarea devine imposibilă. Și alte țări au spus, ce-i drept mai mult pe canalele diplomatice, că se opun acordului, iar România se afla printre ele; aceste țări leagă CETA de probleme de altă natură, gen regimul de călătorie fără viză în Canada. Regiunea valonă însa se opune din cauza unor probleme strict legate de CETA, printre care și agricultura, după cum aflăm de la corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghișan.