Emisiunea ”Rural” ajunge astăzi la cea mai mare ciupercărie din sudul României, în comuna Conțești din Dâmbovița. Proprietarul acesteia este Teodor Basarab, care de fapt a studiat comerțul la ASE. După mai multe afaceri în domeniul agricol, din 2010 s-a apucat de cultivat ciuperci. Succesul financiar însă mai așteaptă.
Teodor Basarab spune, pentru emisiunea ”Rural”, că, în ciuda aparențelor, în România nu te îmbogățești din cultivarea ciupercilor. Și asta pentru că în plan local nu există specialiști în domeniu, iar multe din cele necesare afacerii au fost aduse, până nu demult, din Ungaria.
După câțiva ani în care a fost nevoit să învețe și dintr-o anume încăpățânare, Teodor Basarab a ajuns la o producție de 140 de tone lunar. Numai că prețul cu care vinde ciupercile abia acoperă cheltuielile, iar profitul este de aproximativ 20 de bani pe kilogram. Și asta în condițiile în care de la producător până pe raftul din marile lanțuri de magazine prețul aproape se dublează.
Ascultă reportajul realizat de jurnalistul Cătălin Lența aici