Combine de ultimă generație, premieră la Demo Show Moldova

Combine de ultimă generație, premieră la Demo Show Moldova

În materie de târguri agricole, joi, 18 octombrie, în mijlocul Moldovei, a avut loc o premieră națională: prima demonstrație cu șapte utilaje moderne și performante de recoltat porumb.

La câțiva kilometri de orașul Roman, pe terenurile Liceului Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad” din comuna Horia, a avut loc a doua ediție a Demo Show Moldova, ediție la care au participat peste 300 de agricultori care au avut ocazia de a vedea la lucru cele șapte combine de ultimă generație.

Totul a fost organizat astfel încât agricultorii să poată face o comparație directă între utilaje. Mai întâi combinele agricole au defilat prin fața auditoriului în timp ce un prezentator le dezvăluia specificațiile tehnice. Apoi, pe rând, combinele au fost puse la treabă iar după fiecare trecere agricultorii invadau zona proaspăt recoltată și apreciau cât de bine a funcționat utilajul, dacă au fost pierderi sau dacă înălțimea de recoltare a fost cea potrivită. La final cele șapte combine au descărcat grăunțele recoltate. Astfel s-au creat primisele ca agricultorii să poată compara direct cele șapte utilaje.

Organizatorii s-au arătat extrem de încântați de participare, Demo Show Moldova fiind la a doua ediție, anul trecut înregistrându-se un număr de 180 de participanți iar anul acesta peste 300. A fost și o ocazie ca agricultorii și furnizorii să socializeze într-un cadru informal.

Suntem la a doua ediție, anul trecut am avut o demonstrație de recoltat. Acum, în premieră, șapte combine au intrat în demonstrație în același timp. Mărcile prezente și-au demonstrat performanșele  în fața fermierilor invitați, care au venit în număr foarte mare. Și le mulțumim pentru că și-au făcut timp că ne viziteze, întrucât sunt în perioadă de recoltare . Este pentru prima dată în România când au putut vedea la lucru în același timp șapte mărci diferite. Sunt convinsă că marea majoritate cunosc utilajele, dar faptul că sunt prezentate în același timp le ușurează decizia de cumpărare”, pune Raluca Mareș, director de evenimente în cadrul DLG Intermarketing, compania organizatoare a evenimentului. 

Întâlnirea a fost scurtă, ne vedem, socializăm. Și este bine așa, întrucât de obicei, fermierii se adună doar când sunt probleme. Din 2001, de când suntem prezenți, am dovedit că România este o piață bună și agricultura din România reprezintă un domeniu foarte important, în creștere. Fermierii au crescut la rândul lor, unii au pornit de la 20 de hectare și au ajuns la mii de hectare. S-au dezvoltat foarte bine, nu toți, dar marea majoritate. Și nu sunt mai prejos față de niciun fermier dintr-o altă țarî din Europa”, ne-a spus Monika Puiu, președinta Asociației Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România.

Articol scris de Gabriel Baciu