Mâncăm de 3 ori pe zi, ne place ca în farfuria noastră să ajungă tot ce este mai sănătos și mai gustos. Facem eforturi să alegem hrană din surse de încredere. Avem o responsabilitatea față de sănătatea noastră și a familiei noastre, pentru că, nu-i așa, suntem ceea ce mâncăm. Ca și cumpărători gestul de a lua un produs și a-l pune în coș a devenit o rutină firească. Dar, de câte ori ne-am gândit prin câte mâini, prin câte griji și frământări trec legumele și fructele ajunse în bucătăria noastră? De ce ar trebui să ne intereseze acest aspect? Pentru că ține de alegeri, alegerile acelea mărunte făcute în fața raftului – “vreau ardeiul roșu sau pe cel verde, salata cu frunze crețe sau frunze roșii”. În spatele acestor alegeri sunt oameni, mulți oameni și am vrea să îi cunoașteți, pentru ca în viitor alegerile noastre să îi includă pe ei și mai puțin pe cei care produc în alte colțuri ale lumii. Este singurul gest cu adevărat de ajutor pe care îl putem face față de comunitățile din mediul rural, care produc pentru cei care trăiesc la oraș.
Webdoc: https://rural.rfi.ro/drumul-hranei-din-camp-in-farfurie/